Vad är väl en shoppingweekend på Manhattan mot en sväng till Världens ände? Nej, du hittar inte stora kedjor eller världskända modehus här, men faktum är att lilla Arkösund har ett unikt utbud av lokala varor och fynd, bara då vet var du ska leta. Och här har du vägledningen!

Marknadsbodarna

Välkommen till marknadsbodarna, som du hittar strax innan piren i Arkösund. Här hittar du marint, hantverk, fotografier, tyger, textil, tavlor, konsthantverk, stickat, makramé, gammalt och nästan nytt mm.

Arkösunds livs

Livsmedelsbutik med brett sortiment och mycket lokalt/närproducerat. Nybakat bröd varje morgon. Butiken är ombud för Systembolaget och Apoteket samt har uttagsautomat.

Marias Skärgårds trädgård

Visnings trädgård efter överenskommelse och beställning av blombuketter. För besök och beställning telefon 0704-615184.

Ormsätter – Vikbolandets Hjort & Vilt

Vikbolandets Hjort & Vilt bedriver hjortuppfödning och viltslakteri på östra Vikbolandet, en kvarts bilväg från hotellet. Biodling bedrivs också under namnet Ormsätter Honung, och en mångfald av produkter baserade på viltkött & honung säljs därefter i deras gårdsbutik, som ligger i hjärtat av vårt viltslakteri.

Visätters Kalkongård

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet. Här hittar du härliga Alpackor, kalkoner och andra djur. I deras gårdsbutik hittar du gårdens egentillverkade produkter.

Vikbolandsstruts

Gårdsbutik och produkter från andra gårdar på Vikbolandet. Gården har eget slakteri och i gårdsbutiken finns bl.a. det egna strutsköttet, nötkött, hantverk och strutssalva. Dessutom finns produkter från andra gårdar på Vikbolandet.

Sänkdalen gård & glassfabrik

Ekologisk gård med egen tillverkning av rapsolja och glass. Gården har varit i släktens bruk sedan mitten av 1800-talet. Besökare välkomnas att titta på den nya glassfabriken, hälsa på djuren och handla glass i den lilla gårdsbutiken med självbetjäning.

Agetomta gård

På Agetomta Gård utgår de från det enkla – bra råvaror och en kärlek till det goda i livet. Ta en tur till deras gårdsbutik för en genuin och naturnära upplevelse i en stillsam miljö. I gårdsbutiken hittar du viltkött, korvar, lammkött, egenslungad honung och mycket mer.

Upplev Arkösund!

Du hittar fler tips och upplevelser på https://upplevarkosund.se/