Årets Kock 2018 gästspelar på Arkösunds Hotell!
David Lundqvist är född år 1985 i Långelanda, Orust. David har erfarenhet från restauranger som Grand Hotel Saltsjöbaden, Gute Köttrestaurang & Grillbistro, Operakällaren och Restaurang Jonas i Stockholm samt Hos Pelle, Fiskekrogen och Restaurang Fond i Göteborg. Han började redan som 13-åring att arbeta på Slussens Pensionat på Orust, där blev han kvar i hela tio år, var av de sista som kökschef och som han nu driver som sin egna restaurang.
David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish. Eller som han själv beskriver det:
“Min matlagning fokuserar på enkelhet, höga smaker med råvaran i centrum. Närproducerat/svenskt. När jag skapar serveringar/rätter utgår jag från grönsaker i säsong och förhöjer ofta dessa med något från havet.
David kommer att bjuda på en fantastisk femrätters-middag enligt nedan och till den har Handpicked Wines valt ut en gäng härliga viner som förgyller upplevelsen ytterligare. Välkomna till en magisk kväll!
Snacks:
Tartlette med kimchi, krabba, kryddstekt bröd och syrad lök
Struva med svart trumpetsvamp, hasselnöt, smörgåskrasse, tryffel
Rapsoljeglass, Rostad rapsolja, Rökt salt
Meny
Sotad broccoli med jalapeno, grönkål, krusbär, pumpakärnor och rågbröd
Svenska ostron med blåmussla, dill, citron, sjögräs, gurka och fänkål
Smörbakad gös med vitkål, spetskål, svartkål, dashi och vattenkrasse
Pärlhöna med rotselleri, äpple, valnöt, rostad kycklingbuljong och chili
Chokladvariation med rostad kokosglass, brynt smör och långpeppar
Vi ber er vänligen notera att vid våra gästspel har våra besökande kockar en unik upparbetad meny och upplägg för den aktuella middagen. Vid dessa tillfällen har vi enbart möjlighet att tillgodose kostavvikelser såsom gluten, laktos samt vegetariskt.