Om Arkösund & våra vänner

Skärgårdspärlan Arkösund

Arkösund är ett litet samhälle vid havet som sommartid sjuder av liv och har full service för såväl båt- som bussturister. Här finns allt från marinor, bensinmack och affär till camping, skeppsvarv, pubar och hotell med underhållning. Till det kommer friluftsteater, hantverksbodar, två segelsällskap som anordnar regattor samt härliga bad på Badholmarna. 

Ett av Sveriges vackraste kustområden

Arkösunds skärgård tillhör Östergötlands vackraste och mest omväxlande kustområden. Inte utan skäl har det sagts att Arkösund och dess omgivning representerar en nationalrikedom i fråga om skönhet. Sällan möter hav och land varandra så vackert som här, vilket erbjuder ett perfekt tillfälle till avkoppling. Välkommen till Arkösund önskar personalen på Arkösunds Hotell!

Våra vänner och samarbetspartners

  • Arkösunds intresseförening – ett gäng med passion för Arkösund
  • Arkösunds hamn – våra vänner i hamnen – här kan du hyra kajplats och själv vila ut en natt i en koj som är stilla.
  • Arkökajak – här hyr du kaja eller SUP av Uffe som med sitt gäng brinner för skärgården och uteliv
  • Bråvikslinjen – Med 1000 hästar under huven och jetstream tar Björn dig på äventyr ut i skärgården.
  • Norrköpings segelsällskap –  Meden snart 120-åriga verksamhet är NSS en enorm guldgruva för alla seglingsentusiaster och båthistoriker. Men fullt aktiva idag med allt ifrån segelkurser till tävlingar.
  • Skärgårdslinjen – Med Skärgårdslinjen tar man sig enkelt ut i vackra Östgötaskärgården i vackra båtar från seklets början.

Mer information om Arkösund:

www.upplevarkosund.se